Wat kost een website laten bouwen in 2020?

Veel ondernemers stellen ons de  vraag wat een website nou precies kost en waarom er zoveel verschil is in prijzen. Hoe komt de prijs op een voorstel precies tot stand? In deze post kun je lezen hoe wij de prijs van websites bepalen + een gratis cadeautje aan het einde.

Je kan de kosten van een website vergelijken met de kosten van het bouwen van een huis. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

  • Aantal pagina’s op jouw website;
  • Maatwerk ontwerp? Of website op basis van sjabloon;
  • Project deadline: moet je website snel online?
  • Uw wensen: wilt u bijvoorbeeld een webshop inbouwen?
  • Overige jaarlijkse kosten als hosting en onderhoud.

We zetten de factoren duidelijk op een rijtje. 

Factor 1: Aantal pagina's van uw website 📝

Hoeveel pagina’s je op je website wilt, heeft invloed op de uiteindelijke kosten van de website. Hoe meer pagina’s, hoe meer tijd het kost om deze allemaal te ontwerpen en te bouwen. 

Wij zijn echter voorstander van het principe ‘More is less’. Meer bereiken door minder. Bij elk project dat we aangaan, kijken we naar het minimale aantal pagina’s om het maximale resultaat te behalen.  Door ons te focussen op de belangrijkste pagina’s die u klanten/verkoop gaan opleveren, kunnen we sneller en goedkoper je website online zetten. 

Factor 2: Maatwerk? 👷‍♂️

Een andere factor die de prijs bepaalt is of je een maatwerk website wilt of gebruik wilt maken van een sjabloon. Beide kennen hun voordelen en nadelen.

Maatwerk:

✅ Volledig, speciaal voor jou ontworpen;
✅ Niemand anders heeft een ontwerp als jij;
✅ Ontworpen op basis van jouw doelen;
✅ Gemakkelijk uit te breiden met nieuwe functies/pagina’s;
❌ Oplevering duurt langer, omdat alles zelf moet worden ontworpen/gemaakt;
❌ Duurder dan een website op basis van sjabloon

Op basis van sjabloon:

✅ Sneller online dan maatwerk website;
✅ Goedkoper dan maatwerk website;
❌ Ontwerp op basis van sjabloon wat ook anderen kunnen gebruiken;
❌ Niet volledig aan te passen naar wensen

Factor 3: Deadline ⏰

Ben je net je bedrijf begonnen en moet je snel iets online hebben waar je potentiële klanten heen kan sturen? Dan is een website op basis van een sjabloon handiger; je website kan dan al binnen 2 weken online.

Als je al een website hebt, maar weet dat deze meer resultaat kan behalen, dan is een maatwerk website de beste oplossing. Je website wordt helemaal opnieuw ontworpen met jouw doelen in ons achterhoofd. Het volledige proces van ontwerpen tot live zetten duurt bij ons meestal 1 maand. Het duurt wellicht iets langer, maar je hebt dan wel een website die speciaal voor jou is ontworpen. Niemand kan het ontwerp gebruiken en de website is gemakkelijk uit te breiden met nieuwe functies of pagina’s.

Factor 4: Uw wensen 🤔

Wil je een webshop waar je klanten via iDeal, credicard of zelf Bitcoin kunnen betalen? Of heb je ook klanten in bijvoorbeeld Duitsland en wil je een vertaling voor die gebruikers? Misschien zelfs wel mensen online laten reserveren? 

Op basis van al je wensen, maken we de website van je dromen. Wil je speciale functie’s zoals een livechat? Dan kijken we samen naar de oplossing en een eerlijke prijs voor beide.

Factor 5: Overige kosten (hosting) 📊

Buiten het laten bouwen van je  website, moet je deze ook ergens hosten (op een server zetten). Er zijn veel verschillende hostingpartijen in Nederland en wereldwijd en ze hebben allemaal andere prijzen.

Zelf hosten we onze websites bij One.com: een Deens hosting bedrijf. Je krijgt gratis een SSL-certificaat (https:// in de adresbalk) en e-mailadressen voor jouw bedrijf. Ook kan je gemakkelijk gastgebruikers toevoegen aan je webruimte, wat handig is als je met andere partijen samenwerkt.

Maak gebruik van deze link voor €14 korting op je hosting → https://one.me/nlabczgt

Wij raden One.com aan als host

One.com is betrouwbaar, snel en heeft goede (Nederlandse) support. Buiten dat zijn ze voordeliger dan andere partijen. Klik hier voor €14,- korting.

Conclusie + cadeautje 🎁

De kosten van jouw website hangen af van je wensen. Wil je bijvoorbeeld een webshop met iDeal betaalmogelijkheid? Dan kost het meer tijd om te bouwen. Ook het aantal pagina’s van jouw website heeft invloed op de prijs. Wil je de website snel online hebben omdat je net gestart bent met ondernemen? Dan is een website op basis van een sjabloon de beste oplossing, die zijn namelijk goedkoper en sneller online.

Maar wie zegt dat je een compleet nieuwe website nodig hebt? Vaak zijn er ook kleine dingetjes die je kan aanpassen om meer resultaat te halen. Maak gebruik van onze gratis website video analyse via het formulier hieronder.

Normaal kost die €97, maar voor de lezers van deze post hebben we hem gratis gemaakt. Wees snel, want we kunnen niet iedereen helpen.

Gratis website analyse (t.w.v. €97)

Laat jouw website analyseren door onze experts en ontdek wat je kan verbeteren om meer klanten binnen te halen via jouw website.

Deel deze post met collega's/vrienden

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email